Sponsored

Team Project Scam?

Salam sejahtera..... 
Disini aku nak reveal satu Program Jana Duit Online yang scam
Team Project - Revolusi Kerja Sambilan Konsep Baru

Program ni aku rasa masih baru lagi. Dalam tahun 2011 juga.
Kalau dilihat dari segi pembinaan laman web dia tu, memang kalau orang yang baru kenal dunia online boleh kata laman web tu sebuah laman web rasmi. Tapi yang menghairankan kenapa program tu memerlukan seseorang yang nak join program tu bayar dahulu wang berjumlah RM40 untuk "Module Komprehensif" kononnya. Kepada yang baru nak tahu, kebanyakan program-program yang menawarkan kerja sambilan dari rumah tetapi memerlukan anda mengeluarkan wang terlebih dahulu untuk program tersebut, ianya lebih kepada Scam atau penipuan.

Modus operandi program ni lebih kurang sama macam program-program "Data Entry From Home" yang lain yang kononnya melakukan kerja-kerja menaip atau menyiapkan iklan untuk mendapat upah atau ganjaran.

Keraguan yang meyakinkan bahawa Team Project Scam
Mungkin ramai yang tak sedar bahawa domain yang digunakan bukan domain berbayar, tetapi hanya domain percuma. Domain yang digunakan adalah dari freewebs.
Pernah terkantoi dengan aku, saja la aku nak cek web tu. Waktu aku berada didalam laman web tu, aku agak terkejut kerana alamat laman web dia bertukar daripada teamproject.com kepada freewebs.com/teamproject. Mungkin waktu aku berada didalam laman web tu, owner web tu sedang mengedit laman web dia tu. Tak percaya, lihat screenshot dari wangcyber yang aku ambil


Laman web dah free, borang "Contact Us" pun guna yang free iaitu dari "ContactMe Form"
Borang Pengesahan Pendaftaran pun free juga..... Tak sure borang pengesahan tu daripada mana, tapi rasanya daripada "JotForm".

Kita lihat pula alamat syarikat. Cuba korang cari di Google map. Korang tak kan jumpa alamat tersebut. Kalau ada, bukan atas nama Ads Solution Enterprise. Cubalah cari. Lagi satu....  Ada dia tulis no lesen syarikat? Tak ada bukan. Sesebuah syarikat yang sah, mesti dan wajib ada no lesen syarikat. Ada dinyatakan no contact (No phone)?

Berbelanja sambil menjana pendapatan. Klik sini untuk maklumat lanjut

Dan yang lebih best...........
No akaun yang perlu dibank-inkan adalah no akaun persendirian atau individu atas nama Azmuni. Yer bendahari.... Tapi kalau dah nama syarikat.... tak kan tak ada satu akaun bank khas atas nama syarikat bukan?

Kenapa saya buat entry ni?
Saya tak nak lebih ramai orang tertipu. RM40 mungkin kecil, tetapi besar kepada sesetengah orang. Kalau seorang yang ditipu, ok lah.. kalau dah beratus? Harap korang bukan antara yang tertipu. Banyak lagi cara nak jana pendapatan. Yang penting. Bukan dengan cara menipu.