Sponsored

Teknik Baru Beriklan Di Facebook

Cara Mudah Beriklan di Facebook


Cara mudah beriklan di facebook

Facebook adalah salah satu medium pengiklanan utama yang digunakan oleh orang ramai pada hari ini. Tak kira orang tu orang persendirian atau syarikat syarikat besar. Ini kerana Facebook adalah media sosial yang mempunyai ramai pengguna... Tak dapat dinafikan lagi. Malah sehingga ada yang menjadi Facebook addict kerana hampir keseluruhan masanya menghadap Facebook. Apalagi dengan kemudahan access Facebook menggunakan Handphone menjadikan Facebook sentiasa dipenuhi pengunjung atau pengguna Facebook ini.

Jika syarikat syarikat besar pastinya mereka menggunakan Facebook Advertising atau pengiklanan berbayar Facebook untuk mereka beriklan. Apa nak hairan, nama pun syarikat besar.. Semestinya lah mereka memperuntukkan sebahagian modal untuk mereka beriklan di Facebook.

Orang orang atau usahawan usahawan online persendirian ada juga yang menggunakan pengiklanan berbayar Facebook ini, tetapi tidak berapa ramai. Ini kerana untuk beriklan melalui pengiklanan berbayar, jika tidak menggunakan strategi.. Pengiklanan yang dilakukan tidak akan covert kepada sale. Lebih memburukkan keadaan, kos pengiklanan yang perlu dibayar menjadi tersangat mahal. Sebab itu jika anda perasan, ada pakar pakar pemasaran Facebook menjual Ebook atau kelas facebook marketing untuk mengajar teknik yang betul untuk beriklan di Facebook.

Disebabkan untuk beriklan menggunakan pengiklanan berbayar ini memerlukan modal, jadi kebanyakan usahawan usahawan online Facebook ini menggunakan alternatif lain untuk beriklan yang tidak memerlukan modal yang tinggi atau langsung tidak memerlukan modal. Antaranya menggunakan wall facebook mereka sendiri, Group group pengiklanan atau melalaui FanPage FanPage Facebook.

Walaupun penggunaan wall facebook, group dan FanPage ini tidak memerlukan bayaran. Ianya tetap memerlukan teknik yang betul untuk anda memasarkan produk atau perniagaan anda. JIka tidak usaha anda hanyalah sia sia kerana tidak ada orang yang melihat iklan anda tadi. Jika ada hasil pun, hanya cukup cukup makan. Dan perlu anda tahu, penggunaan wall Facebook, group atau Fanpage yang percuma ini, memerlukan anda berusaha lebih berbanding pernggunaan iklan berbayar kerana anda perlu mengiklankan sendiri produk atau perniagaan anda supaya ramai orang melihat iklan anda tadi.

Di bawah adalah beberapa tips sekiranya anda memilih 3 medium di atas untuk anda beriklan di Facebook.
Wall Facebook : Untuk menhasilkan jualan daripada pengiklanan anda di Wall Facebook anda, anda perlulah mempunyai rakan yang ramai Sekurang kurangnya 2500-3000 Friend. Jika rakan Facebook anda hanya ada 100-200 orang memang susah nak buat sale.
Group pengiklanan percuma : Pilih group group pengiklanan yang mempunyai ramai ahli dan pastikan group tersebut aktif. Jika sebaliknya, post iklan ada tidak akan mendapat sebarang response daripada ahli ahli group..
FanPage : Lebih kurang macam Wall Facebook, tapi lebih kepada produk atau perniagaan yang dijalankan. Pun kena ada ramai Fan. Kalau tak susah juga...

Ramai yang susah nak buat sale melalui ketiga tida cara di atas sebab tak ramai Friends, join group yang tak ramai ahli dan tak aktif dan tak pandai buat Fan Page.. Di tambah selalu sibuk dan tak up iklan secara consistence. Memang susah nak dapat sale lah.

Untuk atasi masalah selalu sibuk, maka wujudlah applikasi Autopost iaitu applikasi yang dapat up post anda secara automatik. Cuma setkan sahaja bila nak post. Walaupun dapat post iklan secara auto tak kira di wall Facebook, group atau FanPage ianya tetap mempunyai kelemahan iaitu akaun facebook mempunyai risiko untuk di block oleh Facebook jika terlalu kerap post. Sehinggakan ramai akaun pengguna Facebook di block disebabkan Applikasi ini. Sekarang masih ada yang menawarkan Applikasi ini.

Selari dengan masa.. Selapas Applikasi Autopost yang diwujudkan untuk membantu pewnggunakan Facebook beriklan, kini timbul pula satu Applikasi yang lebih menarik yang sememangnya dapat meningkatkan sale jualan anda di Facebook. Saya sendiri telah mendapatkan applikasi ini dan ianya ternyata sangat membantu untuk meningkatkan sale di Facebook. Yang lebih menarik ianya tidak memerlukan teknikal yang tinggi seperti applikasi Autopost dahulu yang mana anda perlu bermain coding. Dengan applikasi ini anda hanya perlu copy paste sahaja...

Applikasi ini di panggil
APPLIKASI VIRAL
 Pasti anda tahu apa maksud viral kan?
JAdi bagaimana applikasi ini menjadikan iklan anda Viral di Facebook?
 Kalau nak tahu.. KLIK SINI




Buat Duit Applikasi Uber

Buat Duit Dengan Applikasi Uber Tanpa Memandu


Anda tahu apa itu Uber atau Uber Taxi?
Satu applikasi yang membolehkan orang ramai mendapatkan perkhidmatan pengangkutan khususnya kereta atau teksi dengan hanya dari Handphone sahaja.

Jika dahulu, sesiapa yang ingin mendapatkan teksi perlu menunggu di tempat tempat tertentu seperti di stesen bas atau menelefon mana mana driver teksi untuk mendapatkan Teksi. Kini dengan applikasi Uber ini, orang ramai boleh mendapatkan teksi (Sebenarnya bukan teksi) dengan hanya menggunakan applikasi di handphone sahaja. Buka applikasi Uber di Handphone, cari driver Uber yang berdekatan dan anda akan di jemput dari rumah.... Menarik bukan?

Buat duit sampingan dengan uber tanpa perlu memandu 

Yang lebih menarik... Harga perkhidmatan Uber ini lebih murah berbanding harga perkhidmatan yang dikenakan oleh teksi berdaftar.

Sebab itu jika anda mengikuti berita semasa, banyak negara termasuk Malaysia memboikot Uber. Ini kerana Uber memiliki banyak kelebihan dari segi servis juga cas perkhidmatan perkhidmatan teksi berdaftar.

Buat duit sampingan dengan uber tanpa perlu memandu

Ini lah arus perkembangan teknologi... Segalanya mampu dicapai hanya dihujung jari...

Post ini admin bukan nak cerita baik buruk Uber...
Kalau nak cerita baik buruk... Penumpang pasti akan kata Uber lebih bagus....
Klau tanya pemandu teksi, mereka pasti akan mengecam pemandu Uber ini...

Dalam post ni admin nak berkongsi satu rahsia buat duit dengan applikasi Uber.
Jika anda ada kenderaan khasnya Kereta. Dah tentu anda boleh buat duit dengan applikasi ini...
Mana taknya, hanya download applikasi Uber ni, register as Driver dan anda sudah boleh buat duit sampingan.. Modal hanya duit minyak sahaja.

Itu jika anda ada kereta? Jika tak ada?
YES. Anda masih mampu buat duit dengan applikasi Uber ini tanpa memiliki kereta tanpa perlu memandu...
Tak perlu ada kereta... Tak perlu jemput penumpang... Tak perlu kena kecam... Tak perlu takut dengan SPAD... Tak perlu sangkut dengan Jem. Cukup sekadar ada handphone dan ada applikasi Uber di dalam Handphone anda, anda sudah boleh buat duit...

Buat duit sampingan dengan uber tanpa perlu memandu

Malah potensi pendapatan yang bakal diperolehi dari applikasi Uber walau tanpa memandu ini boleh tahan lumayan sehingga ada orang boleh buka Restoran hanya menggunakan Applikasi Uber ini sahaja.. Tak memandu pun. Orang itu adalah Tuan Nik Razman. Beliau hanya menggunakan Applikasi Uber... Bukan pemandu Uber... Dan peluang ini sebenarnya diberikan oleh pihak Uber sendiri... Bukan Hacking atau curi duit atau apa..

Jika anda student... Suri rumah sepenuh masa... penganggur atau sesiapa sahaja yang memiliki Smart Phone yang ingin cari duit sampingan, boleh la cuba buat duit dengan applikasi Uber ni... Mungkin ini rezeki anda...

Nak tahu cara bagaimana buat duit dengan Applikasi Uber ini tanpa menjadi pemandu Uber... Klik banner di bawah. Tuan Razman akan kongsikan caranya....

Buat duit sampingan dengan uber tanpa perlu memandu

Cara Menggandakan Simpanan Wang

Cara Menggandakan Simpanan Wang

Bagaimana cara untuk menggandakan simpanan wang?
Terdapat banyak cara untuk menggandakan simpanan wang.
Menggandakan ye.. Menggandakan tu maksudnya kita simpan RM100, Selepas satu tempoh tertentu, wang simpanan itu akan berganda mungkin kepada RM300, RM500, RM1000 atau lebih...

Yang pasti jika anda simpoan di bank, simpanan anda itu mungkin thanya akan digandakan sedikit sahaja atau mungkin tak berganda langsung.

Jadi bagaimana cara untuk menggandakan simpanan wang anda?
Anda boleh membuat pelaburan atau simpanan di ASB
Di ASB, wang anda mungkin akan digandakan antara 7-10% setahun.
Di Unit Trust 25% setahun
Saham Amanah 10% setahun
Deposit Tetap (Fix Deposit) 4% setahun..

Kesemua platform di atas mampu menggandakan wang anda dalam satu tempoh tertentu...

Tetapi terdapat satu lagi cara yang dapat menggandakan wang simpanan anda lebih daripada kadar keuntungan di atas.

Bersandarkan kepada penghasilan produk yang 'KALIS EKONOMI' yang sememangnya dikenali sejak dahulu sehingga kini. 

Belum ramai  yang mengetahui cara yang menggandakan wang simpanan ini tetapi mereka yang lebih terdahulu mengetahui kaedah ini telah pun menerima kadar keuntungan yang mungkin tidak masuk akal tetapi itulah hakikatnya..

Apa yang lebih menarik dengan platform ini, anda tidak perlu bersusah payah membuat pinjaman semata mata untuk mendapat pulangan yang tinggi daripada platform ini.

Nak tahu apakah platform yang digunakan?
Nak tahu bagaimana caranya?

Masukkan maklumat anda di bawah dan saya akan kongsikan kepada anda

First Name

Phone No


E-mail Address